Χρώμα

Χρώμα
ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ: Δομικά υλικά επώνυμων οίκων για την κατασκευή ισχυρών δομικών στοιχείων, αδρανή υλικά φυσικής προέλευσης, δυνατά κονιάματα και στόκους για επισκευές βελτίωση και σπατουλάρισμα των επιφανειών, άριστης ποιότητας οικολογικά χρώματα για εσωτερικούς χώρους, ειδικές βαφές για επιφάνειες υψηλών απαιτήσεων, μονωτικά & ελαστομερή ακρυλικά χρώματα καθώς και ρητινικά υποστρώματα και μονωτικά καθέτων επιφανειών για εξωτερικές επιφάνειες.

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ...και δίνουμε αίσθηση στον χώρο σας με διακοσμητικές βαφές, ειδικές τεχνοτροπίες και αυθεντικές τεχνικές σε άπειρα μοτίβα, σχέδια και χρώματα για τη δημιουργία χώρων ιδιαίτερων και μοναδικών.

ΕΓΧΡΩΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ
 

  • Ο Έγχρωμος Οικολογικός Σοβάς-Επίχρισμα είναι φυσικό παραδοσιακό κονίαμα, γνωστό από την αρχαιότητα ως Ρωμαϊκό κονίαμα ή κουρασάνι, απόλυτα ασφαλές για τον άνθρωπο και το περιβάλλον, με εξαιρετικές υδραυλικές και μηχανικές ιδιότητες, ιδανικό για κατασκευή βιοκλιματικής κατοικίας.
Το marmorino & ο stuccoveneziano γνωστά από τους ρωμαϊκούς χρόνους έγιναν ιδιαίτερα γνωστά κατά την αναγέννηση και χρησιμοποιήθηκαν από σπουδαίους τεχνίτες σε έργα που σώζοντα έως σήμερα.
  • Τα ανέπαφα κονιάματα στα Μινωικά ανάκτορα στο Πάνθεον της αρχαίας Ρώμης, στην Αγία Σοφία στην Κωνσταντινούπολη, και πολλά ακόμη τα οποία είναι διάσπαρτα σε όλη τη Μεσόγειο μας εντυπωσιάζουν με την ανθεκτικότητα τους, ειδικά αν σκεφτούμε ότι οι τεχνίτες αυτών των εποχών δεν γνώριζαν και δεν χρησιμοποιούσαν το τσιμέντο.
Σήμερα αξιοποιούμε αυτή τη γνώση και δίνουμε λύση σε θέματα προστασίας και διακόσμησης κτιρίων και εσωτερικών χώρων, προσδίδοντας ταυτόχρονα στοιχεία διαχρονικότητας και υψηλής αισθητικής.
Επιπλέων δεν ξεθωριάζουν, δεν σκάνε, δεν ξεφλουδίζουν ποτέ ακόμα και σε συνθήκες παγετού και είναι απρόσβλητα από την υγρασία.
* * ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ από όλα είναι το γεγονός ότι δεν περιέχουν επικίνδυνα χημικά για την υγεία, αφού τα υλικά είναι 100% φυσικής προέλευσης, ενώ ταυτόχρονα επιτρέπουν στις τοιχοποιίες ν' αναπνέουν αποτρέποντας την εφίδρωση και τη συγκέντρωση υγρασίας (όταν υπάρχει υγρασία στο χώρο την απορροφά ενώ την απελευθερώνει όταν ο αέρας είναι ξηρός), διατηρώντας συνεχώς ένα ευχάριστο και υγιεινό υπερβάλλον !!!
* Τα κονιάματα, τα επιχρίσματα και οι μέθοδοι εφαρμογής τους είναι κατάλληλα για νέες και παλιές επιφάνειες, για ανακαινίσεις και επισκευαστικές εργασίες, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
 
 
 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

 

Η επιλογή των χρωμάτων στη διακόσμηση του σπιτιού μας, είναι πολύ πιο σημαντική από την επιφανειακή αισθητική που όλοι υπολογίζουμε.

Στη διακόσμηση τα θερμά χρώματα μεγαλώνουν το χώρο, ενώ αντίθετα τα ψυχρά τον μικραίνουν. Καλό θα είναι σε κάθε επιφάνεια να χρησιμοποιείται ένα χρώμα και όχι περισσότερο από 2-3 χρώματα ανά χώρο

Είναι δεδομένο ότι το κάθε χρώμα επηρεάζει με διαφορετικό τρόπο την ψυχολογία του ανθρώπου και πως κάθε άνθρωπος επηρεάζεται διαφορετικά από το κάθε χρώμα. Όμως η επιστημονική κοινότητα έχει καταφέρει να βρει κάποια κοινά ερεθίσματα που προκαλούν τα χρώματα σε όλους σχεδόν τους ανθρώπους. Έτσι μπορούμε να έχουμε έναν οδηγό για την επιλογή των χρωμάτων των χώρων στους οποίους ζούμε καθημερινά.

Το κίτρινο είναι το πιο φωτεινό από τα βασικά χρώματα, χαρακτηρίζεται ως χαρούμενο, ενώ παράλληλα μπορεί να υποδηλώνει μίσος και αγωνία. Το κίτρινο χρώμα έχει την ιδιότητα να μεγαλώνει τους χώρους . Είναι χρώμα που έχει συνδεθεί με το αίσθημα της χαράς, αλλά έχει την ιδιότητα να κουράζει τα μάτια περισσότερο από κάθε άλλο χρώμα.Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι λόγω της ενεργητικότητας που προκαλεί, πολλές φορές δρα αντίθετα, δηλαδή προκαλεί ένταση και αναστάτωση. Επίσης, για άγνωστο λόγο, προκαλεί δυσφορία σε μωρά, οπότε πρέπει να αποφεύγεται σε βρεφικά δωμάτια. Επίσης, καλό θα είναι να αποφεύγονται οι έντονες αποχρώσεις του, και να προτιμούνται αποχρώσεις πιο κοντά στην ώχρα.

Το κόκκινο είναι το δεύτερο σε λαμπρότητα από τα βασικά χρώματα, δημιουργεί ένταση, υπερδιέγερση και είναι συνυφασμένο με τον πόλεμο και τη βία. Πρέπει να αποφεύγεται σε χώρους ανάπαυσης ή στα μέσα μεταφορών, ενώ θα πρέπει να προτιμάται σε χώρους ψυχαγωγίας. Ο συνδυασμός του με το λευκό δίνει τόνους του ροζ, ενώ με το μαύρο εκφράζει σοβαρότητα και χλιδή. Ακόμη, το εξωστρεφές κόκκινο εμψυχώνει, δημιουργεί διάθεση για δράση, επικοινωνία και αναζήτηση του καινούργιου, δίνει ενέργεια, θερμαίνει, διώχνει τη νωθρότητα και αυξάνει την ικανότητα της κατανόησης.

Το μπλε είναι το λιγότερο λαμπρό βασικό χρώμα και αυτό που προτιμάνε οι περισσότεροι ανεξαρτήτως φύλου. Δροσερό ή ψυχρό, καθησυχάζει και ηρεμεί, γι’ αυτό προτείνεται για χώρους διαβάσματος, βιβλιοθήκες, αλλά και για μπάνια, κουζίνες κ.ά. Η μείξη του με το λευκό δίνει τόνους νεανικούς, ενώ με το μαύρο, σκιές που εκφράζουν σοβαρότητα και σε ορισμένους τόνους έως και κατάθλιψη.

Το πορτοκαλί βοηθά στην αφομοίωση των νέων ιδεών, κινητοποιεί και απελευθερώνει την καταπιεσμένη ενέργεια, χαροποιεί, βοηθά στον αυτοέλεγχο και στην ελεύθερη έκφραση της σκέψης.

Το μοβ είναι ένα χρώμα που έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται στα κτίρια τα τελευταία χρόνια. Είναι αρκετά μοντέρνο και δηλώνει αξιοπρέπεια, μυστήριο και πένθος. Το μοβ χρώμα αυξάνει την παρατηρητικότητα, ενώ ταυτόχρονα λειτουργεί καταπραϋντικά και δεν κουράζει τα μάτια. Προτείνεται σε χώρους ξεκούρασης, αναγνωστήρια ή χώρους ψυχαγωγίας. Συνδυάζεται όμορφα τόσο με ανοιχτά χρώματα όσο και με μουντά.

Το πράσινο καθησυχάζει και ηρεμεί, αλλά θα πρέπει να συνδυάζεται με κίτρινο ή μπλε. Η μείξη του με το λευκό δίνει τόνους που είναι κατάλληλοι για κάλυψη μεγάλων επιφανειών, ενώ με το μαύρο οι τόνοι καλό είναι χρησιμοποιούνται σε μικρή κλίμακα. Ακόμη βοηθά στην εκδήλωση των συναισθημάτων, αναπτύσσει τη λογική, αυξάνει την επικοινωνία, τονώνει το συναίσθημα, δημιουργεί αρμονία, συμφιλιώνει και αναπτύσσει την ικανότητα συνεργασίας.

Από τα ουδέτερα χρώματα, το λευκό δηλώνει αγνότητα, αγάπη, καθαρότητα, ησυχία και ηρεμία.Το λευκό προδιαθέτει τον δέκτη ευχάριστα μόνο όταν χρησιμοποιείται σε διχρωμία με κάποια απαλή απόχρωση. Είναι έντονο χρώμα, και γι αυτό θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνδυασμός του με άλλα έντονα χρώματα.

Το μαύρο δηλώνει σοβαρότητα ή πένθος, υποταγή αλλά και κύρος. Όπως κάθε σκούρο χρώμα, έτσι και το μαύρο, έχει την ιδιότητα να κάνει τους χώρους να φαίνονται μικρότεροι, γι αυτό και δεν το συναντάμε συχνά στα κτίρια. Παρόλα αυτά, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε λεπτομέρειες, και να τους προσδώσει την έμφαση που θα τις κάνει να ξεχωρίσουν. Είναι πολύ ισχυρό χρώμα, οπότε η έκταση που θα καλύψει θα πρέπει να είναι πολύ μικρή.